Noorderbreedte-stagiair en natuurantropoloog Robin Kramer is een hobbytuinier zonder tuin. Zijn ontdekkingstocht naar tuinieren in de stad volg je hier. In deze eerste blog lees je over de waarden van stadstuinieren voorbij productiviteit en stadstuin Toentje.

Toen ik voor mijn studie een aantal jaren in Nijmegen woonde had ik een kleine tuin achter mijn huis. Hoewel mijn moeder al jarenlang een prachtige tuin onderhoudt, was het in Nijmegen dat de tuinkoorts ook op mij oversloeg. Ik bracht veel van mijn tijd door in de tuin samen met een schele buurkat die ik Winter noemde. Samen keken we naar de veranderende tuin. Ik weet niet of Winter het ook zo ervoer, maar het maakte mij dolgelukkig.

Eenmaal terug in Groningen lukte het mij niet om een
woning te vinden met tuin en met een balkon van slechts twee vierkante meter
leek het mij niet handig om een tuin te bouwen op drie hoog. Berichten van de
onderburen over modder en water op hun balkon nadat ik de planten had
watergegeven maakten deze beslissing overigens makkelijker. Daarom besloot i…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.