Ineke Noordhoff schrijft een open brief aan Johan Remkes, de nieuwe voorzitter van het bestuur van het NPG. Een warm welkomstwoord met een duidelijke vraag.

Welkom Johan Remkes,

Mijn hart maakte een sprongetje van vreugde toen ik hoorde dat u uw energie gaat inzetten voor de toekomst van Groningen. Nooit gedacht dat ik blij kon worden van de benoeming van een nieuwe voorzitter van het bestuur van het Nationaal Programma Groningen (NPG). Toch is het zo en dat heeft te maken met verschillende dingen.

Om te beginnen met uw leeftijd. U keek altijd al behoorlijk onafhankelijk om u heen, maar in het licht van uw leeftijd is ‘de gunst van het volk’ of ‘de goedkeuring van de partijtop’ voor u persoonlijk nu helemaal niet meer relevant en dat stelt mij gerust. U hoeft de blik niet te richten op de volgende verkiezingen en kunt zonder terughoudendheid een paar decennia vooruit kijken. De NPG gaat over de toekomst van Groningen – daarbij past e…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.