In Paddepoel is de kloof tussen arm en rijk ongemakkelijk aanwezig. Hoe reageert de gemeente op deze problematiek?

Tijdens een wandeling in de frisse ochtendzon door mijn wijk vind ik mijzelf op de Grote Beerstraat. De straat staat haaks op de grote doorgangsweg de Zonnelaan die Paddepoel met campus Zernike in het noorden en de rest van de stad ten zuiden verbindt. Als ik vanuit de Zonnelaan de straat inloop verschijnen er rechts van mij rijen huizen die op speelse wijze als schuine vertakkingen aan de stam van de Grote Beerstraat zijn gebouwd. Deze nieuwbouwwoningen hebben een afwisselend patroon van gekleurde bakstenen wat de illusie van uniekheid wekt. De schuine afloop van de zijstraten maakt dat de woningen wat uit het zicht van voorbijgangers staan. Aan de achterkant van de huizen staan rijen auto’s keurig geparkeerd, waardoor aan de voorzijde ruimte is voor een brede stoep – beklad met stoep…