Zolderkamer, bovenwoning, eengezinswoning, halfvrijstaand. Het is kort samengevat de wooncarrière van Huib van der Ziel voor hij met zijn gezin in het Groningse Woltersum kwam wonen.

Na twaalf jaar als groepsleider in zorginstellingen en tien jaar in het autismeteam van de GGZ Arnhem te hebben gewerkt, wilde Van der Ziel een eigen zorgboerderij beginnen. Zijn echtgenote Corella en hij hadden zin in een nieuwe start, ergens buiten.Zij zochten een plek met wat land erbij en een stad op niet al te grote afstand. Het Noorden was geen must. Aanvankelijk zochten zij in de buurt van hun woonplaats Arnhem. Maar daar lagen de prijzen voor hen te hoog. Ze boden vergeefs op een pand in Roderwolde, Drenthe. Toen vonden zij de boerderij midden in Woltersum, een dorp aan het Eemskanaal. De boer die er wegging, was begonnen met de aanleg van een slingertuin, zo’n typisch Groningse boerderijsiertuin met rozen, hagen, hoogteverschillen en een vijver. Slingertuin! Dat zou de naam wo…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.