Aan de hand van poëzie, struun’nd door Noord-Nederland, zoekt student Vera Santing naar een ander klimaatvocabulaire. Met Céline Cornelissen praat ze over de omgang met elkaar in de moderne, individualistische samenleving.

Zon zo fijn en warmTot de hitte ons verstiktDraag zorg voor elkaar

‘Doe het maar lekker in je uppie!’ Dat is de boodschap van Céline Cornelissen als ik haar spreek voor dit verhaal. Ze is 26, woont met haar 7-jarige zoontje in Ten Boer en werkt als huishoudelijke hulp. Ik heb haar onlangs leren kennen op een feestje, waar we aan de praat raakten over zelfvoorzienend leven in de natuur. Het was al laat en het alcoholgehalte was hoog, dus we kwamen niet veel verder dan het uitspreken van onze dromen. Maar het gesprek bleef bij me hangen.Ik betrapte mezelf erop, tot mijn schaamte, dat ik me verbaasde over Cornelissens interesse in dit onderwerp. Waar ik als student zeeën van tijd heb om te fantaseren over mijn toekomst, had ik niet gedacht dat een hardwerkende alleenstaande moeder die …