Is de terugkomst van de wolf in Nederland een zegen of een plaag? Je kunt daarover theoretiseren, maar je kunt er ook een kort verhaal over schrijven, dacht filosoof en Nb-hoofdredacteur Bente van Leeuwen.

Hij had alle andere wolven opgegeten. Dat maakte hem nu de grootste wolf. Dik en alleen. Hij was niet boos, maar wel erg bang geweest. Nu was hij dat nog, maar het was nu tenminste stil.

Zijn moeder en vader gromden altijd hard, dus die had hij eerst vermoord. Hij had al vaker gedreigd, maar ze namen hem niet serieus. En deze keer was het ├ęcht klaar. De rest van de roedel schrok daarvan. Ze hielden de koppen laag en de ogen afgewend. Later hadden zij ook gegromd en moest hij hen ook opeten. Toen hij de laatste wolf op had, voelde hij een knoop in zijn maag. Hij deed normaal nooit iets, en nu opeens dit allemaal.Voor alle wolven uit zijn roedel groef hij een graf. Hoewel hij een troep had gemaakt van de restanten wist hij precies welke botten bij wie hoorden. Dat rook hij. Hij was no…

Trefwoorden