Gea Schenk vertelt in beeld en tekst het leven van Trees Heller, eigenaar van het laatste kruidenierswinkeltje in de binnenstad van Groningen.

In het winkeltje, op de hoek van de Kostersgang met de Kleine Molenstraat, lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Het assortiment is iets veranderd, het interieur niet. En als vanouds wordt elke klant met aandacht bediend van achter de toonbank.Vroeger was dit een gezellige buurt. Iedereen kende en hielp elkaar en de buurtwinkel stond centraal. Maar doordat huisjesmelkers alle huizen hebben opgekocht, hebben families en gezinnen plaatsgemaakt voor kamerbewoners en studenten. Heller heeft het assortiment hierop aangepast.

‘G.H. Veen’ staat er op de deur. Dat stond er al toen Trees Heller (1945) de zaak in 1997 overnam van de heer Veen en ze heeft het zo gelaten. Ze beheert het kruidenierswinkeltje in de stad Groningen geheel zelfstandig. In 2024 bestaat het honderd jaar.