In de fotoserie ‘Before it’s gone’ laat Marokkaanse fotograaf M’hammed Kilito de achteruitgang van de oases in Marokko zien, en de impact daarvan op de bewoners.

Oases vormen bijzondere microklimaten, gebaseerd op de juiste balans van drie elementen: de overvloed aan water, de kwaliteit van de bodem en de aanwezigheid van dadelpalmen. Gelegen in dorre en semi-droge gebieden, worden ze beschouwd als natuurlijke bolwerken tegen woestijnvorming en belangrijke toevluchtsoorden die biodiversiteit in stand helpen te houden.

‘Before it’s gone’ van de Marokkaanse fotograaf en aspirant Magnum-lid M’hammed Kilito is een doorlopend project dat het leven in oases documenteert. De focus ligt op de achteruitgang van oases in Marokko en de impact daarvan op de bewoners. Kilito bezocht in de afgelopen jaren vele oases en legde contact met haar bewoners. Hij werd zich bewust van de rijkdom van de omgeving, maar ook van de dreigende realiteit van klimaatveran…