Het is zondagmiddag tegen zessen. Een prachtige voorjaarsdag. Ik zit in de restauratie van het station in Leeuwarden en wacht op de trein. Ik wil uitstappen in IJlst en dan na een uurtje doorreizen naar Sneek om te dineren, dus bestel ik een saucijzenbroodje bij de koffie. Ik had ook naar Florida gekund deze week, maar heb voor IJlst gekozen.

Het is zondagmiddag tegen zessen. Een prachtige voorjaarsdag. Ik zit in de restauratie van het station in Leeuwarden en wacht op de trein. Ik wil uitstappen in IJlst en dan na een uurtje doorreizen naar Sneek om te dineren, dus bestel ik een saucijzenbroodje bij de koffie. Ik had ook naar Florida gekund deze week, maar heb voor IJlst gekozen.

In de trein, onderweg hier naar toe, vertelde een meisje aan haar vriend dat ze samen met een vriendin een keer was meegelift met een vriendelijk oud dametje. Die had hun tips gegeven waar ze op moesten letten. Tegelijk uitstappen, anders rijdt zo’n engerd, had ze gezegd, met één die er nog inzit weg en gelijk je bagage meenemen.

Langs de spoorlijn in de sloten spelen kinderen, de meisjes zijn het ondernemendst bij het improviseren van een brug…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden