‘Nieuwe wijn in oude zakken, steeds verpakt men het in nieuwe termen. Wat een smoesjes, ik blijf gewoon ruilverkaveling zeggen’, bast Pieter ter Veer, pet op, klompen aan, buiten bij zijn jongvee in Woltersum. Afkomstig uit Zuidhorn, woonde hij jarenlang in Renkum, als grote boer met 120 koeien, samen met een compagnon. In 1981 ging hij de politiek in als Kamerlid, kocht een boerderijtje in Woltersum toen het even stil was in een Kamerloze periode, begon aldaar een veefokkerij, maar staat alweer sinds 1989 als Kamerlid op de bres voor een gezonde landbouw.

Opleuken van het landschap
Ter Veer voert een kruistocht tegen de ruilverkaveling in zijn algemeenheid: ‘De landbouw domineert nog steeds de ruilverkavelingen; daar is het steeds weer om begonnen. Vaak merk ik dat op werkbezoeken in…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden