Heel dikwijls rij ik naar Garnwerd, niet alleen omdat m'n bootje er ligt, maar ook om de plaats zelve. 't Is een van de mooiste dorpjes van Noord-Groningen en ligt prachtig zo tegen het Reitdiep aan.

Heel dikwijls rij ik naar Garnwerd, niet alleen omdat m’n bootje er ligt, maar ook om de plaats zelve. ’t Is een van de mooiste dorpjes van Noord-Groningen en ligt prachtig zo tegen het Reitdiep aan.
Tot voor kort was de reis erheen vanuit Stad al een buitengewoon genoegen: altijd al ben ik gefascineerd geweest door die plotselinge overgang van stad naar land, van verticaal naar horizontaal. Ineens, aan de rand van Vinkhuizen, sloeg je rechtsaf met aan de linkerhand de hoge flats van Vinkhuizen en bevond je je in de weilanden. Aan de ene kant kon je zien zover het oog reikt, aan de andere kant doemde al snel de dijk van het Reitdiep op met hier en daar een mast van een liggende of varende boot. Dat nu, is niet meer sinds Stad besloot woningen te gaan bouwen in het Reitdiepdal, wat tot m…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden