'Ze doen maar', zei de oude heer Folkertsma te Doezum toen de verslaggever van het Dagblad van het Noorden hem vroeg wat hij vond van het idee om weer bomen langs de Provinciale weg te planten.

‘Ze doen maar’, zei de oude heer Folkertsma te Doezum toen de verslaggever van het Dagblad van het Noorden hem vroeg wat hij vond van het idee om weer bomen langs de Provinciale weg te planten. ‘Om mijn part maken ze de weg krom. Ik ben maar een man van tachtig. Er moest hier een paar jaar terug zo nodig een drempel voor het huis komen. Nu liggen de stenen los in de muur. De scheuren zitten in het huis. Ze moeten de centen maar goed over de balk gooien.’
Geen idee wat er nou allemaal loos is bij de oude heer Folkertsma, maar gelijk heeft hij. Modern bestuur, het zou wat.
De Leeuwarder Courant had een bericht over een boer in Drogeham die al drie jaar wacht op antwoord van de gemeente of hij op zijn grond vijf windturbines mag neerzetten. De gemeente is al vijf jaar doende een beleidspl…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden