In den beginne was er het Drents Plateau. En vanaf het Drents Plateau begon de eerste mens de aanslibbing van de zee te koloniseren, waardoor Groningen en Friesland zijn ontstaan. Zo ongeveer legde Jan Abrahamse een keer bij de Italiaan mij de wordingsgeschiedenis van Noord-Nederland uit.

In den beginne was er het Drents Plateau. En vanaf het Drents Plateau begon de eerste mens de aanslibbing van de zee te koloniseren, waardoor Groningen en Friesland zijn ontstaan. Zo ongeveer legde Jan Abrahamse een keer bij de Italiaan mij de wordingsgeschiedenis van Noord-Nederland uit. Zonder het woord ‘noorderling’ ook maar te noemen, want JanAbrahamse is een geograaf. Maar ik ben er zeker van dat hij als ware geograaf vindt dat de mens de voortzetting is van het landschap waar hij uit voort is gekomen. Zodat we moeten concluderen dat Groningers en Friezen eigenlijk Drenten zijn.
De noorderling bestaat dus: hij is een Drent.
Als sluitstuk van zijn postulaat zou Jan Abrahamse ook het Wad kunnen aanvoeren. Het Wad immers schept geografisch gezien eenheid in Noord-Nederland en bepaalt …