Geen plek zo afgelegen, geen locatie zo bijzonder of we kunnen er tegenwoordig met de auto, op de motor of per fiets komen. Toch hebben de meesten van ons geen idee wat zich afspeelt aan de stille achterkant van Nederland. In deze serie slaat Noorderbreedte doodlopende wegen in.

De gemeente? Jaren geleden hadden ze nog wel eens contact met een ambtenaar – ‘hoe heette hij ook al weer’ – maar sinds die man is vertrokken – ‘gepensioneerd of zo’ – horen ze niets meer. Het geeft niet: de club betaalt jaarlijks keurig erfpacht en belasting en that’s it. Voor de afvoer van hun vuilnis zorgen ze zelf en de klinkerweg naar hun clubhuis repareren ze zo nodig ook eigenhandig. Subsidie zit er niet in.
Henk, Paul en Jan (‘liever geen achternamen’) zijn lid van de Motorclub Black Sheep. Vooral op vrijdagavonden en zondagmiddagen zijn ze meestal te vinden in het zelf gebouwde happy family home van de vereniging. Net als de enige tientallen andere members en aanverwanten van de MC, vrouwen en kinderen incluis.
De leden komen uit alle delen van Noord-Nederland tot in de Kop va…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden