Door het tekort aan ongerepte, eindeloze natuur is er een ernstig gebrek aan avontuur in Nederland. Column van Fionna Bottema.

Door het tekort aan ongerepte, eindeloze natuur is er een ernstig gebrek aan avontuur in Nederland. Wanneer je met de auto een weekendje naar Utrecht gaat, hoef je niet eerst de geplande route vast te laten leggen bij het gemeentehuis, zodat helikopters, speurhonden en bergingsteams onmiddellijk in actie kunnen komen wanneer je niet op de plaats van bestemming arriveert. Bij pech onderweg kom je niet jammerlijk aan je eind door dorst en honger om drie maanden later gevonden te worden door een toevallige passant. Ook de kans dat je in een ravijn rijdt of onder een lawine komt, is verwaarloosbaar klein. Dat je huis door een modderstroom verzwolgen wordt of weggeblazen door een orkaan, of dat een schorpioen je bijt wanneer je je schoenen aantrekt, het is allemaal niet erg voor de hand ligg…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden