Over pakweg tien jaar is de gemeente Grootegast, met het gelijknamige dorp als hoofdkern, een van de meest gewilde woonlocaties tussen Groningen en Heerenveen.

Over pakweg tien jaar is de gemeente Grootegast, met het gelijknamige dorp als hoofdkern, een van de meest gewilde woonlocaties tussen Groningen en Heerenveen. Woningzoekenden zullen nadrukkelijk de woonlocaties in Grootegast betrekken bij het bepalen van hun keuze. Nieuwkomers en potentiële doorstromers vinden in Grootegast een gevarieerd woningaanbod, met name in het hogere marktsegment, in een aantrekkelijke woonomgeving.’
Deze wervende tekst staat in de brochure De koers verlegd, de gemeente Grootegast op weg naar een nieuwe identiteit, die in 2001 is verschenen. Grootegast doet er alles aan om dat ambitieuze streven waar te maken. Zodra je de gemeentegrens passeert staat er een kolossaal bord met daarop de tekst ‘Groote gast vrij’. De gemeente heeft zich na 2001 toegelegd op wonen,…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.