In Visbuurt staat een huis te koop. Dat klinkt als een liedje. In Visbuurt staat een huis te koop. Zou ik in Visbuurt een huis willen hebben? Zou ik in Visbuurt willen wonen?

In Visbuurt staat een huis te koop. Dat klinkt als een liedje. In Visbuurt staat een huis te koop. Zou ik in Visbuurt een huis willen hebben? Zou ik in Visbuurt willen wonen?
Visbuurt.
Waar ligt het eigenlijk? Laten we daar mee beginnen. Als je niet weet waar je woont, ben je immers ver van huis. Ik bedoel: letterlijk. Welnu: Visbuurt ligt in het noorden van Friesland, niet ver van Holwerd waar de boot naar Ameland vertrekt. Op mooi Ameland moet je wezen, op mooi Ameland moet je zijn, wordt je helemaal genezen van je ziekte en je pijn – zong mijn moeder vroeger als we op vakantie gingen, naar Ameland natuurlijk.
Visbuurt ligt ook niet ver van Dokkum, en vlak bij het dorp Ternaard. Het is een kleine nederzetting, tegen de dijk met de Waddenzee aan, de oude zeedijk. Ga je op de oude dijk …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.

Trefwoorden