Boeken

De Afsluitdijk: Brug en Waterscheiding
Marten Sandburg en Lammert de Hoop
PENN Uitgeverij, 208 blz. € 29,-
Vergeleken met de andere boeken die het afgelopen jaar zijn verschenen naar aanleiding van het vijfenzeventigjarig bestaan van de Afsluitdijk, toont dit boek vooral de visuele rijkdom van de dijk. Een groot en zwaar boek is het, waarin de heldere en scherpe fotografie van Marten Sandburg diverse interessante waarden van deze verbindingsdijk belicht. Zelfs iemand die nooit op de Afsluitdijk is geweest, kan hem met dit boek in de hand beschrijven alsof hij er dagelijks vertoeft.
Tekstschrijver Lammert de Hoop kiest zeven invalshoeken. ‘Scheiding der wateren’ belicht de hoogontwikkelde waterbouwkundige kant, ‘Dijk van een dam’ de technische aspecten – een ‘monumentale sterke …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.