De hele wereld kan via een website meedenken over een nieuwbouwwijk in Opeinde, een dorp ten noorden van Drachten. Hoe kwam u erop?
‘Ik ben van de generatie Elske ter Veld en Felix Rottenberg. Anders dan veel van mijn collega’s in de noordelijke PvdA vind ik dat je zelf als politica echt voorop moet gaan lopen. Niet eerst burgers de kastanjes uit het vuur laten halen en wanneer iedereen moe geknokt is, zelf het verlossende voorstel uit de hoed toveren. Zo’n luie politicus wil ik niet zijn. Ik heb op het gemeentehuis gezegd tegen de ambtenaren daar: “Ik ga Opeinde helemaal naar mij toe trekken. Ik wil dat het een bijzondere wijk wordt, de wijk van overmorgen.” Daarom stond er van tevoren, toen we begonnen in het najaar van 2008, niets vast. Behalve de locatie, een gebied van circa 17 hec…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.