Wong, docent aan de Rietveld Academie in Amsterdam, heeft een tweede huis in Hornhuizen. Hij was het niet eens met de sloopplannen van de (voormalige) eigenaar en greep in. Hij huurde het pand en zocht naar financiering voor de aankoop en verbouwing. Dat is gelukt. Stichting DBF, die economie en leefbaarheid op het noordelijke platteland bevordert, gaat het pand kopen en verbouwen. Stichting
‘Wongema’ huurt het vervolgens.
Het enige wat DBF voor aanvang van de aankoop verwacht, zijn voldoende concrete toezeggingen van toekomstige huurders. Wong is daarover in gesprek met de Design Academy in Eindhoven, de TU Delft, de Rietveld Academie en de Hanzehogeschool Groningen.
Intussen is het café al gebruikt voor bijeenkomsten over krimp en leefbaarheid op het platteland, vanuit de gemeente De Marne, de Hanzehogeschool en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Zo zijn er nu al veel mensen geïnspireerd geraakt door Wongema en maakt de nieuwe bestemming Hornhuizen en omgeving extra bruisend.

Op www.wongema.nl zijn de ontwikkelingen vanaf het begin (4 september 2009)
tot heden te volgen.