Over willen en kunnen, en wat daar zoal aan ongemak tussen kan zitten. En over de onloochenbare invloed van het weer. Want het weer, dat is natuurlijk ook altijd wat.

Op reclamefoto’s schijnt altijd de zon. Want waar de zon schijnt, straalt de toekomst.
Maar hier en nu even niet. De hele ochtend al is het grijs. En dat zal het ook de rest van de dag blijven. Vanaf het einde van de middag tot laat in de avond zal het motregenen. Maar dat weet je nu nog niet. Nu is het nog maar rond het middaguur. De laatste dag van februari. Slotstuk winter, straks pas voorjaar.
Station Europapark wordt er sikkeneurig van. De overkapping laat de schouders hangen, de steunpilaren rillen. Reizigers verstoppen zich in kraag en muts.

Spiksplinternieuw is het station aan de spoorlijn tussen Groningen en Zwolle (en alles daartussen, en verder). Zo nieuw zelfs dat het nog niet af is. Links en rechts nog hekken, muurtjes die dienen afgewerkt, draden die dienen verbonden. E…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.