Het is het eerste bouwwerk van een beginnend architect: een eenvoudig boothuis. Maar het idee erachter is groots. Niels Groeneveld (Leerdam, 1985) kreeg afgelopen jaar een tien voor zijn afstudeerproject aan de TU in Eindhoven en won daarmee ook nog een tweede prijs bij de nationale ArchiPrix. Hij had van alles geleerd om mooie architectonische ontwerpen te maken, maar had het gevoel dat hij niets had meegekregen over de praktijk. Dus bedácht hij niet alleen een multifunctioneel boothuis, maar bouwde hij er zelf ook aan mee, om zo ervaring op te doen op de werkvloer.

Het is het eerste bouwwerk van een beginnend architect: een eenvoudig boothuis. Maar het idee erachter is groots. Niels Groeneveld (Leerdam, 1985) kreeg afgelopen jaar een tien voor zijn afstudeerproject aan de TU in Eindhoven en won daarmee ook nog een tweede prijs bij de nationale ArchiPrix. Hij had van alles geleerd om mooie architectonische ontwerpen te maken, maar had het gevoel dat hij niets had meegekregen over de praktijk. Dus bedácht hij niet alleen een multifunctioneel boothuis, maar bouwde hij er zelf ook aan mee, om zo ervaring op te doen op de werkvloer.

Bij een vakantiehuis in Boornzwaag, aan de Langwarder Wielen, kreeg hij de vrije hand. Zoals de meeste boothuizen is dit exemplaar ook van hout. Maar het lessenaarsdak indiceert al dat dit geen standaardontwerp is. Groenev…