Vlak over de dijk bij Noordpolderzijl wil het Groninger Landschap een nieuwe buitendijkse wierde bouwen. Hoe de wierde eruit komt te zien, is inzet van een ontwerpwedstrijd die de natuurorganisatie samen met Noorderbreedte organiseert.

Vlak over de dijk bij Noordpolderzijl wil het Groninger Landschap een nieuwe buitendijkse wierde bouwen. Hoe de wierde eruit komt te zien, is inzet van een ontwerpwedstrijd die de natuurorganisatie samen met Noorderbreedte organiseert.

‘Met de nieuwe wierde willen we de mensen de Waddenzee laten ervaren’, vertelt Marco Glastra, directeur van Het Groninger Landschap. ‘Groningen is een provincie aan de kust, maar daar merk je niets van. Bewoners hebben geen besef van de intensieve relatie die het land met de zee had en nog heeft.’ De nieuwe wierde zou moeten verrijzen op de westelijke kwelder, naast de geul bij Noordpolderzijl. ‘Daar zijn parkeerplaatsen en horeca voorhanden en beschikken wij over een stuk kweldergebied’, licht Glastra de plannen toe.

Het Groninger Landschap no…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.