Wetenschap en kunst verbinden is een spannende aangelegenheid. Dat bleek tijdens het symposium Sense of Place van de Waddenacademie deze zomer op Terschelling.

Wetenschap en kunst verbinden is een spannende aangelegenheid. Dat bleek tijdens het symposiumSense of Place van de Waddenacademie deze zomer op Terschelling.

Veel deelnemers schuiven wat ongemakkelijk heen en weer op hun stoel wanneer kunstenaar enwetenschappelijk onderzoeker Davina Kirkpatrick uitgebreid vertelt hoe ze in de periode na dedood van haar partner troost vond in het landschap. Na afloop kun je een speld horen vallen, wantwat moet je hier van vinden? Is dit nou wetenschap?

Jouke van Dijk moet lachen bij de herinnering. ‘Ja, kunst en wetenschap kunnen nog veel vanelkaar leren.’ Van Dijk is voorzitter van de Waddenacademie en hoogleraar regionale marktanalyseaan de RUG-faculteit Ruimtelijke Wetenschappen. ‘Als eenvoudig econoom vond ik dat eerst maareen lastige gedacht…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.