Wat te doen met een leegstaand kantoorpand? Vijftig studenten van de Hanzehogeschool Groningen bivakkeerden van 7 tot 10 april in het voormalig gebouw van de Frieslandbank in Groningen om hierover te brainstormen. Het is een project in kader van de Week van het lege gebouw, georganiseerd door Kenniscentrum NoorderRuimte van de hogeschool.

Bij de gele schuifdeur bij de ingang word ik begroet door Pien Slagmolen van NoorderRuimte. We lopen door een donker trappenhuis naar de tweede verdieping. Aangekomen bij de werkplek van de studenten worden we verwelkomd door de muffige geur van het blauwe tapijt, de typische geur van een kantoorpand. De studenten zitten in groepjes gebogen over hun maquettes. De tafels en de felgekleurde stoelen hebben ze zelf mee genomen. Overal op de ramen en muren…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.