We willen weer weten waar ons eten vandaan komt en daarom plukt Leah Groeneweg het zelf. Ze ziet in het onkruid tussen haar stoeptegels fantastische smaken.

Dat zevenblad in de hoek van de tuin, dat schreeuwt erom tot pesto vermalen te worden. ‘Niet uitroeien, maar opeten’, we lazen het al zo vaak in de krant. We deden dat nog nooit, maar we denken er wel vaak aan. Leah Groeneweg uit Gasselternijveen maakt wel zevenbladpesto, voor bij haar omelet met hondsdraf en kleefkruid. Die serveert ze bij een soepje van dovenetel en ander wild groen en een broodje met roomkaas, waar ze topjes van kleine veldkers, smeerwortelbloem en paardenbloemblaadjes door geroerd heeft. Daarbij schenkt ze ijsthee van hondsdraf en dovenetel. En het is allemaal even lekker.

We willen weer weten waar ons eten vandaan komt, dat hebben we ook al vaak gelezen de laatste tijd. Meer terug naar de natuur en weten waar je eten vandaan komt dan het zelf te plukken – dat b…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.