Noorderbreedte bestaat in 2016 veertig jaar. Tijdens het jubileumjaar vinden verschillende activiteiten plaats om dat te vieren. De eerste daarvan is de tentoonstelling ‘Gecoverd: 40 jaar Noorderbreedte’ in Grafisch Museum GRID in Groningen, waar alle covers van de afgelopen jaren te zien zullen zijn.

Noorderbreedte bestaat in 2016 veertig jaar. Tijdens het jubileumjaar vinden verschillende activiteiten plaats om dat te vieren. De eerste daarvan is de tentoonstelling ‘Gecoverd: 40 jaar Noorderbreedte’ in Grafisch Museum GRID in Groningen, waar alle covers van de afgelopen jaren te zien zullen zijn.

In deze vier decennia heeft Noorderbreedte een eerbiedwaardige traditie opgebouwd op het gebied van grafische vormgeving. Voor de eerste omslagen werden schilderijen van Han Jansen gebruikt. Daarna werd eens in de paar jaar een andere grafisch ontwerper gevraagd om de omslagen van het tijdschrift vorm te geven. Zij kregen van Noorderbreedte grote vrijheid in het uitvoeren van de opdracht. Grafisch ontwerper en typograaf Wim Crouwel: ‘Wat ik (…) goed vind is dat je de ontwerpers carte b…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.