Architect Cor Kalfsbeek is gelauwerd en zet zijn handtekening in ons landschap. Deze markante persoonlijkheid is kritisch over het huidige stedelijke landschap.

Deze zomer kreeg architect Cor Kalfsbeek de tweejaarlijkse Grote Culturele Prijs van Drenthe als blijk van waardering voor de wijze waarop hij gedurende een halve eeuw heeft bijgedragen aan de kwaliteit van architectuur, stedenbouw, de openbare ruimte en het landschap binnen Drenthe en daarbuiten. Hij geeft een lezing op 17 november 2016 voor de Vrienden van de stad en agendeert daar de architectuur van dit moment. Kalfsbeek vindt veel gebouwen ‘betekenisloos’. Ook stadsbouwmeester Jeroen de Willigen toonde zich onlangs in een manifest zeer kritisch over de architectuur in de stad. Groningen mist verbeelding, stelde hij.

Noorderbreedte volgt dit debat uiteraard en houdt u via de site op de hoogte.

Over Kalfsbeek is ter gelegenheid van de Grote Culturele Prijs van Drenthe een boek uitg…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.