Wat is het beste gebouw van de afgelopen twee jaar? Welke architect wint dit jaar de Abe Bonnema Architectuurprijs en ontvangt 50.000 euro? De inschrijving voor deze prestigieuze Nederlandse architectuurprijs is geopend. FOTO Michael Klinkhamer

De Abe Bonnema Prijs is een initiatief van de ir. Abe Bonnema Stichting en wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgeschreven. Doel van de prijs is het stimuleren van de kwaliteit van de architectuur in Nederland. Via deze voorname architectuurprijs wordt het gedachtegoed van de Friese architect ir. Abe Bonnema (1926-2001) in ere gehouden. In de oneven jaren wordt de Abe Bonnema Architectuurprijs uitgereikt en in de even jaren de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten.

Landgoed Valkenberg van Ard de Vries, winnaar editie 2016, de Abe Bonnemaprijs voor jonge architecten

De jury staat onder voorzitterschap van Esther Agricola. Overige juryleden zijn Eric Frijters, Annelies van der Goot, Edwin Oostmeijer, Marjolein …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.