In de Hortus in Haren werd vanmiddag de nieuwe Hondsrugtuin geopend. Een uitdaging voor landschapsarchitect Jan Maas, want : ‘Hoe laat je de Hondsrug zien als je erop zit’?

De genodigden kijken naar grote bulten kale grond. Hier en daar staat een polletje onkruid. Dit is de Hondsrugtuin, de nieuwste aanwinst van de Hortus in Haren. Waar eerst de grote kas stond, loopt nu een pad langs keileemwallen en een beekdalletje. Niet gevormd door ijs en wind, maar met kranen opgeworpen en uitgegraven. Maas, van BOOM Landscape, waarschuwde in zijn inleidend praatje voor al te hoge verwachtingen van het publiek:  de ‘enorme zandbak’ is niet af. Het is de start en nu moet de natuur zelf het werk doen.

De Hondsrugtuin. De natuur moet …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.