Op Terschelling is een zilte zeetuin in aanleg, waar deze zomer de smaak van het eiland te proeven zal zijn. Initiatiefnemer Flang Cupido wil met deze zeegroentetuin terug naar de bron.

Als je op Terschelling doorrijdt richting Boschplaat en afslaat richting Wad, precies daar waar je Ameland in het vizier krijgt, vind je de wilde zeeaster. Op gympen hopt Flang Cupido over de natte kwelder en plukt voor ons smalle, stevige blaadjes. Ze smaken intens groen, alsof de hele fotosynthese zich ineens aan je openbaart. Spinazie in het kwadraat, maar dan met het klontje zoute boter er al bij in. Zeeaster vind je bij de visjuwelier onder de naam lamsoor. Lamsoor groeit ook langs de Waddenkust van Terschelling, maar is stomper van vorm en stugger. ‘Lamsoor ligt lekkerder in het gehoor, dat zal het wel zijn’, zegt Cupido. Als de zeeaster bloeit kleurt de hele kwelder paars, zoals de lavendelvelden in Zuid-Frankrijk. Hij wordt deze zomer geteeld in de zilte tuin bij Lies, initiati…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.