Wat is nou typisch Gronings? Noorderbreedte ontmoet Groningers die daarover een mening hebben. Bijvoorbeeld bij de maandelijkse dorpsmaaltijd in het dorpshuis van Loppersum.

Wat is typisch Gronings? Noorderbreedte stelt die vraag in het Dorpshuis van Loppersum waar de eerste dinsdag van augustus ruim dertig bewoners bijeen zijn voor een maaltijd. Ondertussen serveert kok Erik eierballen – ja echt en dat is niet eens afgestemd! Heerlijk, ze vliegen de schaal uit naar de borden en belanden daarna natuurlijk op een label op onze kaart.

De bewoners komen hier maandelijks bij elkaar om even stoom af te blazen. Erik zorgt voor de maaltijd (ook met heerlijke salades!) en Helene leidt het gesprek daarna. Het thema ligt niet vast, maar het komt altijd uit bij ‘wat ons is overkomen’. Want er zijn altijd wel zaken waarover de Lopsters stoom af willen blazen.

De vraag ‘wat is voor jou typisch Gronings’ maakt de tongen los. Ja daarover willen de inwoners van dit …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.