Weidse vergezichten met prachtige (wolken)luchten erboven – dat wordt wellicht het meest als Typisch Gronings bestempeld. Leegte, ruimte, stilte. De uitgestrektheid van het land.

Daar kan ik me goed in vinden. Groningen is een veelzijdig gebied, maar overal is er rust en ruimte. De eindeloze gouden akkers van het Oldambt, de heerlijk geurende aardappelvelden van de Veenkoloniën, de rijkgekleurde panorama’s van het Wad. Als ik door de weilanden en de polders fiets, dan overvalt me een gevoel van thuiskomen. Hier heb ik geen kaart of navigatie nodig: ik weet waar ik vandaan kom en ik weet waar ik heen moet. Ik lees mijn route af aan de bakens in het landschap. Daar is de molen van Onderdendam, daar de kerk van Middelstum en in de verte de toren van Toornwerd.

Deze verademing, hier …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.