Karsten Reise brengt apocalyptische voorspellingen over zeespiegelstijging terug tot hanteerbare proporties. ‘Aardbeien van drijvende akkers, stel je toch voor hoe dat zou zijn!’ De bioloog van het Duitse waddeneiland Sylt kijkt verder dan de dijk.

Dit interview komt uit de Noorderbreedte-special Weg met de dijk? Lees hier meer over de gastredactie de Young Wadden Academy. Of laat je aan het denken zetten door de Denker des Vaderlands René ten Bos. 

Prof. dr. Karsten Reise heeft de tijd. Reise (1946), die tot zijn emeritaat hoofd was van het Wattemmeerstation van het Alfred Wegener Institut op het Duitse eiland Sylt, denkt in decennia, eeuwen. Neem de zeespiegelstijging. In de laatste vijfduizend jaar was die nauwelijks aan de orde, vertelt Reise. Maar daarvoor ging het hard…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.