De vijf leden van de Young Wadden Academy vormden de gastredactie van de Noorderbreedte-special Weg met de dijk.

Wil je meer lezen over dit onderwerp? Ook in de special Weg met de Dijk: in gesprek met Denker des Vaderlands René ten Bos over de zeespiegelstijging. En de positieve kijk van bioloog Karsten Reise op alternatieven voor de dijk.

Young + Wadden + Academy. Dat klinkt nieuw, ambitieus en internationaal; precies wat de YWA wil zijn. Doel is om jonge wetenschappers te stimuleren onderzoek te doen naar het Waddengebied. In juni vond het YWA-symposium Ditching Dikes! plaats, waarover wij YWA-leden als gastredactie dit speciale Noorderbreedte-nummer maakten. Maar wie zijn wij eigenlijk? (op de foto staan we van links naar rechts in dezelfde volgorde als hieronder)

Mans Schepers

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.