De Noorderbreedte special 2017 is uit. Samen met de jonge wetenschappers van de Young Wadden Academy vroegen we ons af: kunnen we zonder de Waddendijk. Lees hier een voorpoefje.

De Noorderbreedte special 2017 is uit. Samen met de jonge wetenschappers van de Young Wadden Academy vroegen we ons af: kunnen we zonder de Waddendijk. Lees hier een voorpoefje.

Benieuwd geworden naar de Noorderbreedte-special Weg met de dijk? Lees hier meer over de gastredactie de Young Wadden Academy. Laat je aan het denken zetten door de Denker des Vaderlands René ten Bos. Of lees hier meer over alternatieven voor de dijk in het interview met bioloog Karsten Reise.

Ditching Dikes! Waddenzee zonder dijken? 

Op 22 juni 2017 organiseerde de Young Wadden Academy (YWA) haar eerste symposium: Ditching Dikes! Imagining the Wadden Sea without dikes. Deze Noorderbreedte, onder gastredacteurschap van de vijf leden van de YWA, gaat dieper in op de vraag wat het betekent als we geen – of an…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.