Hoewel Hielkje Wester tot haar 21e zichzelf een echt hondenmens zou noemen is ze nu, zoals ze het zelf zegt: ‘200% Catmom’. Dat moet ook wel als je de zorg draagt voor een kattenfamilie in een café.

Een kattencafé, wie er nog nooit van gehoord heeft denkt ongetwijfeld dat het een ontmoetingsplaats betreft waar onze eigen huistijgers elkaar ontmoeten. Maar niets is minder waar! De klanten van zulke cafés zijn gewoon mensen en zij kunnen er een vaste groep katachtige cafébewoners treffen. In Japan zijn dierencafés al een gevestigd begrip, in Nederland bestaat het concept nog maar twee jaar. In februari 2016 opende Hielkje Wester (28) met succes Kattencafé Op z’n kop in Groningen als een van de eerste kattencafés in Nederland.

Kattensoep

Een gezellige huiskamer, waar katten en mensen zich thuis voelen, dat is hier het devies legt Hielkje uit. Het is maar de vraag of een van de negen eigenzinnige katten zin hebben in wat aandacht, want de voerpuzzels met brokjes (om het jachtinstinct…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.