Gebukt onder voedseldruk. Dat is het thema van NB#3 2018. Met niet alleen verhalen over hoe de grootschalige voedselproductie ons landschap onder druk zet, maar ook hoopvolle initiatieven. Het kan: massaproductie met smaak.

De derde Noorderbreedte is uit. Het is een extra dik zomernummer met een mix aan artikelen.

Nieuws van Typisch Gronings: de pilot is van start gegaan.

Lekker eten in Eext waar de biologischdynamische tuin van Rikus het menu bepaalt.

Ons smaakteam zet haar tanden in schaalgrootte: kleine producenten van heerlijk streekvoedsel raken de regie vaak kwijt als ze opschalen. Kan dat ook anders? Hun conclusie is hoopvol: ja het kan.

In deze Noorderbreedte ook zwaardere kost over hoe grootschalige voedselproductie het landschap onder de voet loopt. Zoals het essay van  Jan-Hendrik Bakker met de titel: Waarom ons landschap niet te koop is. Daarover willen we graag met u in discussie.

Stof voor debat is er trouwens genoeg in NB#3: Miranda Lahuis was al begonnen over vlees eten. Daar voegt nu …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.