Gebukt onder voedseldruk. Dat is het thema van NB#3 2018. Met niet alleen verhalen over hoe de grootschalige voedselproductie ons landschap onder druk zet, maar ook hoopvolle initiatieven. Het kan: massaproductie met smaak.

De derde Noorderbreedte is uit. Het is een extra dik zomernummer met een mix aan artikelen.

Nieuws van Typisch Gronings: de pilot is van start gegaan.

Lekker eten in Eext waar de biologischdynamische tuin van Rikus het menu bepaalt.

Ons smaakteam zet haar tanden in schaalgrootte: kleine producenten van heerlijk streekvoedsel raken de regie vaak kwijt als ze opschalen. Kan dat ook anders? Hun conclusie is hoopvol: ja het kan.

In deze Noorderbreedte ook zwaardere kost over hoe grootschalige voedselproductie het landschap onder de voet loopt. Zoals het essay van  Jan-Hendrik Bakker met de titel: Waarom ons landschap niet te koop is. Daarover willen we graag met u in discussie.

Stof voor debat is er trouwens genoeg in NB#3: Miranda Lahuis was al begonnen over vlees eten. Daar voegt nu Denker des Vaderlands Rene ten Bos een paar krachtige uitspraken aan toe. Noorderbreedte zet voor u in beeld uiteen hoe onze vleesconsumptie het landschap bepaalt.

Wie abonnee is van Noorderbreedte krijgt ook dit nummer vanzelf in de brievenbus. En laten we eerlijk zijn: met ons mooie vierkante blad op schoot, die originiele verhalen met fantastische foto’s erbij, dat is toch genieten!

Wij willen het gesprek over het landschap en onze noordelijke leefomgeving zo open mogelijk maken. Daarom kiezen we ervoor om geen betaalmuur op te werpen. Om onze journalistiek mogelijk te maken, hebben wij natuurlijk wel middelen nodig. Voor slechts 37,50 krijg je vijf keer per jaar ons tijdschrift thuisgestuurd. Noorderbreedte werkt niet alleen met de beste journalisten maar ook met topfotografen en vormgevers. Ons papieren tijdschrift is daarom telkens weer een cadeautje. Steun ons voor 37,50 per jaar