Mark Sekuur recenseert de Atlas van Acker Stratingh. En jij maakt kans op een exemplaar! " De atlas is dan ook een must om te hebben als je op enigerwijze geïnteresseerd bent in de geologie, geomorfologie of archeologie van de provincie Groningen."

De Groninger ondergrond op de kaart zetten. Dat is de opdracht die Acker Stratingh in het begin van de negentiende eeuw kreeg. Hij maakte de eerste geologische kaart in Nederland en ontrafelde diverse geheimen achter de Groninger bodem, waaronder die van de wierden.
De Atlas van Acker Stratingh, geschreven door vertelt het verhaal over de ontstaanswijze van deze kaart en geeft inzicht in de kartering van de Groninger bodem, wierden en waterstaat in de periode 1825 tot 1839, met als kers op de taart de geologische kaart van Groningen uit 1837.
De maker van de atlas is archeoloog en emeritus hoogleraar Reinder Reinders. De auteur kon zich goed inleven omdat de maker van de geologische kaart, arts Gezowinus Acker Stratingh, minutieus beschreef wat hij deed.  Op een gedetaillee…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.