Nu online: de vernieuwde Noorderbreedte-site Met dit nummer vieren we de vernieuwde website van Noorderbreedte. Met daarop een goed doorzoekbaar archief om in te struinen en speciale series voor het web. Maar ook de belangrijkste artikelen uit het tijdschrift. Omdat we geloven dat goede journalistiek voor iedereen beschikbaar moet zijn. Zo kun je het hele jaar door van Noorderbreedte blijven genieten.

Als
Geschiedenis en Toekomst twee koninginnen waren, wie zou er dan machtiger zijn?
De toekomst bepaalt wat er nog gaat komen, daar leven onze dromen en onze
kansen. En de geschiedenis? Tja, die hebben we achter ons gelaten. Of ligt het
toch anders? Ligt alles besloten in de keuzes die we nú maken en doen we dat op
basis van onze ervaring en onze geschiedenis? Als ik mijn geld zou moeten
inzetten, wist ik het wel: ik droom over de toekomst, maar word gevoed door de
geschiedenis. Zij is het die mij stiekem in mijn oor fluistert, terwijl ik denk
dat ik vrij ben.

Maar wat vertelt het verleden ons dan? Dat zoeken we uit in de
oktober editie van Noorderbreedte. De aanleiding is de vernieuwde site, waarop
we ons archief hebben ontsloten en veel makkelijker doorzoekbaar hebben
gemaakt. Ie…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.