Reactie van Harm Evert Waalkens op de toekomstige voedselvoorziening en hoe die Groningen vooruit kan helpen. De overheid moet meer regie nemen zodat de uitholling van ons landschap stopt en er een goed geaarde Agrarische Hoofdstructuur komt. Om het debat op gang te helpen kunnen bedillerige consumenten zich beter even aan de zijlijn opstellen.

Het thema “voedseltoekomst” van Noorderbreedte is ingeleid met een stevig pleidooi voor kringlooplandbouw, lokale productie en consumptie, vanuit de gedachte dat de grootschalige productie en verwerking op afstand het Groninger Platteland leeg aan het zuigen is. De verdiensten komen niet ten goede aan de Groningers is de stelling. Deze stelling is betwistbaar. 

Ik zal proberen mijn ideeën over het ordentelijk beheren van en verantwoord oogsten uit de groene ruimte te geven. Er is genoeg ruimte voor experimenten, maar niet voor verwende consumenten, en bedillerige burgers. De link die vaak gemaakt wordt tussen een gezonde leefstijl en gezond eten vind ik wel heel erg kort door de bocht. Alsof iedereen ineens zijn levensstijl gaat aanpassen en zijn eten gezond gaat bereiden als h…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.