Dit is de derde reeks Toukomst-plannen met een horizon in de verdere toekomst die Noorderbreedte komende weken op de agenda zet. De eerste ging over natuur en bos. De tweede week ging over voedselvoorziening. Dit derde deel gaat over energie. Welke van de drie ‘energie’ ideeën spreekt jou aan? Mail naar vrijetoukomst@noorderbreedte.nl, twitter #vrijetoukomst, @tijdschriftNB.

Groningen is van oudsher een energieproducent. Van turf via gas en kolen worden nu windmolens en zonneparken aangelegd die ons van energie voorzien. Er is een Energy Valley, een New Energy Coalition en iets dat NortH2 heet. Energie lijkt in het Engels meer op te leveren dan in het Nederlands. Is dat wellicht symbolisch voor de energie zelf, die altijd de snelste weg over de provinciegrens heeft verkozen, waar de…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Maar om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd en geld. Wij hebben onze lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je 5 keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.