Als klein denken ons niet vooruit helpt, hoe moet het dan wel? Volgens Maartje ter Veen is zin hebben in de toekomst essentieel.

Noorderbreedte gaf vier weken lang een podium aan de meest ‘vrije’ toukomst-inzendingen. Het langste bos van Nederland, Friesland voorbijvaren met nog meer water, kleinschalige energie en voedsel uit de regio. De toekomst van Groningen ziet er door de ogen van vrijdenkers rooskleurig uit. Deze week ging het over het proces. Want hoe komen we in die prachtige toekomst terecht? Volgens lector Rob Roggema moeten we vooral buiten de kaders blijven denken en Erik Wong benadrukt dat de toekomst nu begint. In dit blog laat Maartje ter Veen zien hoe we heft in handen kunnen nemen zodat we nú allemaal beginnen met het maken van de toekomst waar we blij van worden.

Op deze plek sporen NoorderRuimte en Noorderbreedte ons al een aantal weken aan tot grootsdenken. Groots en meeslepend naar een…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.