Omdat hij als chef-kok nog dichter bij de oorsprong van voedsel wilde staan, is Dennis Klompsma met zijn vrouw Sietske een zelfoogsttuin begonnen.

De manier waarop wij met ons voedsel
omgaan, kan anders, dacht chef-kok Dennis Klompsma. Hij nam met zijn vrouw
Sietske een sprong in het diepe en startte in het voorjaar zelfoogst­tuin Tuin
voor Zwaantje, vernoemd naar oma Zwaantje. In een aantal maanden tijd hebben ze
een stuk grasland bij Annen veranderd in een akker waar vijftig gezinnen zo
vaak als ze willen groente, fruit en kruiden komen oogsten.

Dennis Klompsma dieft de tomaten

‘Als kok voelde ik me in de keuken een verlengstuk van de boer’, vertelt Klompsma. ‘Wat de boer verbouwt, gaf ik met respect door. Ik was nieuwsgierig naar het beginpunt van de keten en verlangde ernaar dichter bij de natuur te staan. Bij Tuin voor Zwaantje produceer ik voedsel, als kok sta ik hier nog dichter bij de kern.’ Klompsma focust ni…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €57,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.