We zijn zelf weer eens op Dekema State. Voorjaar 2020. Het regent. Tja. In alle boeken over buitenplaatsen zien we nooit een foto van het huis of zijn tuin in de regen. Altijd schijnt op zulke locaties de zon. Altijd.

Als we het documentatiecentrum van Dekema, het kantoor van Jacomine Hoogendam, in de zuidvleugel boven verlaten, is het nog harder gaan regenen. Ach, wat geeft het, we steken met de stenen leeuwtjes aan onze voeten een paraplu op. Lopen over de brug uit 1905, waar Jan van Wageningen thoe Dekema zich eens met zijn verloofde liet fotograferen. Hierna wandelen we over het slotplein met de volop bloeiende stinzenflora en vervolgen onze weg over het schelpenpad langs de gracht.

Persephone

De gesluierde godin Persephone, aankondigster van de lente – primavera zegge…

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts 43,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.