Cora Jongsma maakt zachte kaarten van vilt. In de nieuwe wandelkaart BodemSchepsels verweeft ze kunst, cultuur en artistiek landschapsonderzoek in het Asserbos.

De wandelkaart BodemSchepsels is de derde in een serie thematische wandelroutes door het Asserbos. De rijke geschiedenis en de bijzondere ligging aan de stadsrand van Assen maken van het Asserbos een geliefd wandelbos. Op basis van een nog niet eerder gepubliceerde historische kaart uit 1920 wandel je over de vruchtbaarste gronden van het bos. De bodem kan gezien worden als een voedingsbron voor cultuur, scheppingskracht en voor dat wat de geest van de mensen voedt, inspireert en kracht geeft: de verbeelding. Cora Jongsma onderzoekt de humus van het Asserbos en maakt bodemschepsels van deze moeilijk verteerbare bosvezels. 

In het artikel Landschapssporen in wol vertelde Cora Jongsma hoe ze op cartografische wijze landschapsonderzoek en het maken van kunst verbindt. Ze prob…