Ineke Noordhoff reageert in de Volkskrant op Stef Kranendijk en Jeroen Smit, die in een opiniestuk in diezelfde krant pleiten voor het openen van de Groninger gaskraan. Daartoe haalt ze deze, nog steeds even relevante, column aan die ze in 2017 voor Nb schreef.

Lees hier het opiniestuk van Noordhoff.

‘Innovator van het jaar’. Dat werd de huidige NAM-directeur Gerald Schotman in 2014, vanwege zijn baanbrekende werk bij de afdeling vernieuwingen van Shell. En nu krijgt hij de kans om ook in Groningen baanbrekende dingen tot stand te brengen.

Schotman is niet bang. Hij zegt gewoon in de krant (het AD) dat de kolencentrales dicht moeten, dat we van de fossiele energie af moeten en dat het kabinet nu snelheid moet maken met de ombouw naar duurzame energie. Ook vertelt hij het kabinet hoe dat te betalen: met de aardgasbaten. Fijn zo’n heldere man.

In een interview met de Volkskrant (8 april 2017) geeft deze vernieuwer toe dat de aardbevingen en alle ellende die eruit zijn voortgekomen ook de NAM zijn ‘overkomen’. Er was geen plan, en dat …

Wij willen onze journalistiek zo open mogelijk houden omdat we onze liefde voor het Noorden graag met iedereen delen. Om deze onafhankelijke journalistiek mogelijk te maken, investeren wij veel tijd. Wij hebben lezers nodig om dit te kunnen blijven doen. Voor slechts €52,50 per jaar kun je ons steunen en krijg je vier keer per jaar ons tijdschrift opgestuurd.