Waarom valt het aardoppervlak in onze verbeelding en op kaarten zo gemakkelijk uiteen in water óf land, terwijl het in werkelijkheid vaak een combinatie is?

Een kano instappen is geen sinecure. Om droog in het bootje te belanden, leg je eerst de kano in het water en volg je daarna pas zelf. Aan de ene zijde heb je vervolgens de steiger om je aan vast te houden, aan de andere zijde niets. De truc is daarom om je zwaartepunt in één soepele beweging boven het brede midden van de kano te krijgen. Schiet je door, dan lig je ernaast. 

Als dat lukt en je eenmaal voorovergebogen in de kano staat, je handen stevig op de zijkanten van het zitje, laat je je lichaam zakken. Dit moet langzaam. Tijdens het hurken maken je knieën en heupen een steeds kleinere hoek, waardoor je je bovenlichaam niet meer kunt gebruiken om het hellen van de kano te corrigeren. Zak dan voorzichtig door tot je billen het zitje raken en schuif je benen naar voren. Je z…

Trefwoorden