Merel Melief roept politici op om vooruit te gaan voor een betere en schonere toekomst van ons water, niet achteruit.

Aangezien onze familie in het zuiden woont, doorkruist ons gezin met enige regelmaat het land. Om het ook tijdens de rit een beetje gezellig te houden, is het strekken van de benen, het liefst op een enigszins aantrekkelijke plek, geen overbodige luxe. Een bijkomend voordeel van deze tussentijdse stop: je komt nog eens ergens. 

Zo stonden wij afgelopen week met z’n vieren aan de Waal bij Beuningen. Het water heeft sinds twintig jaar niet meer zo hoog gestaan. We konden nog net een stukje uiterwaarde inlopen. De rivier had daar kleine kraters in het weiland geslagen. Ik zag het gebeuren: met elk golfje werd een stukje land meegenomen. Het zag er blijkbaar zo woest uit dat mijn vijfjarige dochter vroeg: ‘Als we daar inspringen, worden we dan opgegeten door de haaien?’

Om het h…