Sinds de verkiezingen wil Merel Melief álles lezen en luisteren wat over de politiek gaat.

Podcasts. Longreads. Korte nieuwsberichten over het verloop van de formatie. Het maakt me niet uit welke vorm het heeft, maar ik kan er geen genoeg van krijgen. Niet dat ik er vrolijk van word, het voelt meer als een bezwering, een illusie van controle. 

Zo kwam ik vandaag deze zin tegen: ‘Het respecteren van de rechtsstaat is daarbij het voornaamste struikelblok’. Uitgesproken door verkenner Plasterk over de samenwerking tussen rechtse partijen. Misschien denk je nu: Waarom volg je specifiek dít nieuws? Onze binnenlandse strubbelingen lijken soms een detail in de grotere problemen die wereldwijd aanwezig zijn. Maar misschien is het in de context bezien ook wel het nieuws dat nog enigszins behapbaar is. 

Was de toekomst altijd al zo onzeker? Ik moet denken aan mijn…